Tomat pastası yeməkdə əvəzolunmaz məhsuldur. Müasir istehsalçılar tez-tez nişasta, ətirli maddələr və konservantlar əlavə edirlər. Əgər mağazadan alınan məhsulun tərkibi sizi qane etmirsə, evdə asanlıqla tomat pastası hazırlaya bilərsiniz. Bunu evdə necə düzgün etmək və belə bir pastanı nə qədər saxlamaq materialımızdadır.
Pomidorları necə seçmək olar
Ətli növlər tomat pastası hazırlamaq üçün uyğundur: meyvədə nə qədər çox pulpa varsa, ocaqda daha az dayanmalı və artıq nəmi buxarlamalısınız. Açıq bir aroması olan böyük meyvəli növləri seçin
Məsləhət
Pastanı dadlı və ətirli etmək üçün yalnız yetişmiş pomidorları götürün.
Uyğun sort tapa bilmirsinizsə, digər meyvələrdən də hazırlıq edə bilərsiniz. Bu halda xammalın hazır məhsula nisbəti daha az əlverişli olacaqdır. Şirəsi üçün çox ətli olmayan pomidorlardan istifadə etmək daha yaxşıdır
.
Sarı və ya narıncı pomidor qırmızı olanlar kimi makaron üçün uyğundur, yalnız hazır məhsulun kölgəsi dəyişəcək. Daha zəngin bir rəng istəyirsinizsə, çuğundur əlavə edin.
Əhəmiyyətli
Salat növləri makaron üçün uyğun deyil. Əgər onları qış üçün saxlamaq istəyirsinizsə, sadəcə meyvələri qurutun və ya pomidor suyunda saxlayın.
Necə düzgün bişirmək olar
Klassik məhsulda yalnız bir tərkib hissəsi var – pomidor. Onlar yuyulmalı, gövdələri çıxarılmalı və kiçik parçalara kəsilməlidir. Onları bir qazana qoyun, su ilə örtün və təxminən yarım saat bişirin.
Dəridən və toxumdan xilas olmaq üçün ortaya çıxan kütlə bir ələkdən sürtülməlidir. Bundan sonra, makaronu həcmi azalana qədər bir saat yarım bişirin.
Əhəmiyyətli
Hətta konservləşdirilmiş tomat pastası üç-dörd aydan çox olmayaraq saxlanıla bilər. Eyni zamanda, sərin yerdə – soyuducuda və ya zirzəmidə saxlanmalıdır. Buna görə də, sousun itməməsi üçün nə qədər evdə hazırlanmış makaron bişirmək lazım olduğunu əvvəlcədən hesablayın. Məhsulu uzun müddət saxlamağı planlaşdırırsınızsa, masa sirkəsindən istifadə edin.
Əlavələrlə makaronu necə bişirmək olar
Pişirmə prosesində istədiyiniz qədər əlavə maddələr əlavə edə bilərsiniz. Soğan, sarımsaq, reyhan, şüyüd və cəfəri məhsulun dadına müxtəliflik qatacaq. Almalar bir az turşluq əlavə edəcək. Bolqar bibəri də əlavə etməyə çalışın.
Şəkər və duz saxlama müddətini artırır. Pişirərkən hazırlığın dadına əmin olun.
Məsləhət
Təcrübə etməkdən qorxmayın – başqa ədviyyatlar əlavə edə bilərsiniz. Şerbetçiotu-suneli , darçın və mixək ilə reseptləri sınayın
.
Raf ömrünü necə artırmaq olar
Masa sirkəsi tomat pastasını xarab olmaqdan qorumağa kömək edəcək. Tencereyi oddan götürməzdən əvvəl iki-üç dəqiqə bişirilmənin son mərhələsində tökün. İki kiloqram təzə pomidor üçün bir qaşıq sirkə götürün.
Digər təbii konservant bitki yağıdır. Bir santimetr təbəqədə pastanın üstündəki bankaya tökün. Yağ sayəsində məhsul hava ilə təmasdan qaçacaq və daha uzun müddət kiflənməyəcək.
Nə etmək olar?
Məhsulun dondurulması sizə növbəti kulinariya təcrübəsinə qədər açıq bankadan makaronu uzun müddət saxlamağa imkan verəcək. Yenidən bağlana bilən plastik torbaya qoyun və dondurucuya qoyun. Siz həmçinin hissələrə bölünmüş paketlərdən də istifadə edə bilərsiniz.