Tərkibi
Püre üçün
- 1 kq şirin kartof , soyulmuş və böyük parçalara kəsilmişdir
- 2 xörək qaşığı süd
- 50 q yetişmiş çedar , incə rəndələnmişdir
Kıyma üçün
- 1 xörək qaşığı kolza yağı
- 2 soğan , yarıya bölünmüş və dilimlənmişdir
- 500 q yağsız mal əti (5% yağ)
- 1 xörək qaşığı hisə verilmiş paprika , üstəlik səpmək üçün əlavə
- 1 xörək qaşığı üyüdülmüş kimyon
- 1 xörək qaşığı üyüdülmüş keşniş
- 1 xörək qaşığı yumşaq bibər tozu
- 1 xörək qaşığı tərəvəz bulyon tozu
- 400 q qara gözlü lobya
- 400 q doğranmış pomidor
- 1 böyük yaşıl bibər , doğranmışdır
- Suda 326 q şirniyyat qutusu
- brokoli və ya salat, xidmət etmək üçün (isteğe bağlı)
- ADDIM 1Şirin kartofu 15 dəqiqə və ya yumuşayana qədər qaynadın, çox bişməməyə diqqət edin.
- ADDIM 2Bu vaxt yağı böyük, dərin, yapışmayan tavada qızdırın. Soğanları əlavə edin, örtün və 8 dəqiqə və ya yumşalana və rəng almağa başlayana qədər bişirin. Qiyməni qarışdırın, taxta qaşıqla qızarana qədər parçalayın. Bütün ədviyyatları və bulyonu qarışdırın, sonra maye ilə lobya, pomidor və bibər əlavə edin. Üzərini örtün və 20 dəqiqə bişirin. Qarğıdalı maye ilə qarışdırın, ədviyyat edin və oddan götürün.
- ADDIM 3Kıyma bişirilərkən, sərt bir püre etmək üçün kartofu südlə əzin. Kıyılmış qiyməni altı ayrı piroq qabına tökün, hər birinin üstünə bir az püre əlavə edin, sonra pendir və bir az paprika səpin.
- ADDIM 4Piroqları indi dondurmaq olar. Dərhal yemək yeyirsinizsə, qızdırılana və pendir əriyənə qədər isti qril altına qoyun. Dondurulmuşdan bişirmək üçün tamamilə əridin, sonra sobada sobada 180C/160C ventilyatorda 4 30-40 dəqiqə və ya borular isti olana qədər yenidən qızdırın. İstəyirsinizsə, brokoli və ya salat ilə xidmət edin, bu sizi gündə 5-in hamısına aparacaq.