Asanlıqla qənnadı ləzzəti kimi təsnif edilə bilən quru ərik və qoz şirniyyatları üçün çox asan resept.
Hər kəs gavalı yaxşı bilir. Bunlar qurudulmuş gavalılardır. Bununla belə, bu meyvənin çoxlu növlərindən biri gavalı üçün götürülür – macar. Məhz buradan uzunsov yumurtaya bənzəyən aromatik, şirəli və ətli quru meyvələr alınır.
Düzdür, yalnız daha kiçik ölçüdə və fərqli rəngdə.Qara gavalı faydalıdır, çünki tərkibində çoxlu qiymətli maddələr, vitaminlər və üzvi turşular var. Gavalı yalnız dadlı bir incəlik deyil. Bu həm də pəhriz zamanı istifadəsi tövsiyə olunan məhsuldur.Qara gavalı həm uşaqlar, həm də böyüklər tərəfindən həzz alır.
Çox dadlı yeməklər hazırlayır. Qənnadı ləzzəti kimi təsnif edilə bilən bir resept var. İki məhsuldan, gavalı və qozdan evdə “Qozlu gavalı” kod adı ilə şirniyyat hazırlaya bilərsiniz.Yeri gəlmişkən, qoz da çox sağlam məhsuldur. Bir çox xəstəliklərin müalicəsində geniş istifadə olunur. Tərkibində insan orqanizminə artıq çəkidən qurtulmağa kömək edən və piylənmənin qarşısını alan maddələr var. Pəhriz menyusuna təhlükəsiz şəkildə daxil edilə bilər.
Beləliklə, 20 qoz-fındıq götürürük və ləpələri qabıqdan çıxarırıq. Bunu etmək üçün, qozu iki yarıya bölmək üçün bir bıçaq istifadə edin və sonra içindəkiləri diqqətlə çıxarın. Bu əməliyyatı yerinə yetirərkən çəkicdən də istifadə edə bilərsiniz. Ancaq vurarkən, qozun qabıq və ləpə tortuna çevrilməməsi üçün onu aşmamalısınız. Qoz parçalamaq üçün xüsusi alət də var. Ancaq nadir hallarda kimsə evdə olur, buna görə də insanların çoxu qozları parçalamaq üçün ilk iki üsuldan istifadə edirlər.Mağazada qabıqlı qoz-fındıq da ala bilərsiniz. Düzdür, daha bahalı olacaq, ancaq ləpələri qabıqdan çıxarmağa ehtiyac yoxdur.İçliyi hazırlamağa davam edək.
Fındıqların qabığı soyulduqdan sonra sobaya qoyulur və qızardılır. Və bu çox diqqətlə edilir. Fındıq yandırılmamalıdır. Fırında emal edildikdən sonra onlar bir az kövrək və ətirli olmalıdırlar.Şirniyyat qabığı gavalıdır. Bildiyiniz kimi, onların içərisində sümüklər var, təbii ki, onları çıxarmaq lazımdır.
Onları asanlıqla çıxarmaq üçün gavalıları qoz-fındıqla doldurmazdan əvvəl suya qoymaq məsləhətdir. Sonra yumşaq olacaqlar və toxumlar çox səy göstərmədən çıxarılacaq.Gavalı formasının saxlanması vacibdir, sonra konfetə bənzəyəcəkdir. Çuxurları çıxardıqdan sonra onların yerinə qoz qoyulur. Tamamilə deyil, əlbəttə ki, dilimlərdə.
Hər gavalı üçün dörddə biri üstünlük verilir.20 qozdan şirniyyat hazırlamaq üçün 400 qram quru gavalı lazımdır.Sonra ortaya çıxan konfeti ərinmiş şokoladın və ya şokoladın (ağ və ya qara buzlanma) içərisinə batırıb 10 dəqiqə buraxa bilərsiniz.“Qoz-fındıq ilə gavalı” şirniyyatları hazırdır.
Onlar bir vazaya yerləşdirilə bilər və ya əvvəlcədən hazırlanmış bir qutu şokoladdan istifadə etmək yaxşıdır. Hansısa məşhur qənnadı fabrikinin şirniyyat məhsullarını təsvir etməsinin əhəmiyyəti yoxdur. Öz əlinizlə hazırlanmış yeni məzmunlar, süfrəyə qoyduğunuzda qonaqlarınızı xoş təəccübləndirəcək.