Hər evdar qadın həyatında ən azı bir dəfə bayram üçün süngər tortu bişirmişdir. Daha təcrübəli olanların zamanla sınaqdan keçirilmiş reseptləri var, yeni başlayanlar isə minlərlə kulinariya bloqları və məsləhətləri arasında öz reseptlərini axtarırlar.
İlk baxışdan süngər tortu hazırlamaq çox sadədir. Demək olar ki, bütün kremlər və emprenyelər buna uyğun gəlir, meyvələr, köpüklər, şokolad və jele ilə yaxşı gedir. Bununla belə, görünən sadəliyinə baxmayaraq, tortu mükəmməl etməyə və bəzi səhvlərdən qaçınmağa kömək edəcək bir neçə nüans var.
1. Biskvitin məcburi yaşlanması.
Bişirildikdən sonra süngər tortu yalnız soyudulmalı, həm də sonradan formasını yaxşı saxlamaq üçün strukturunu gücləndirməlidir. Bunu etmək üçün, soyuduqdan sonra onu yapışqan filmə sarın və ən azı 6 saat buraxın.
2. Hamar tortlar.
Tortun bərabər olmasını və bir tərəfinin əyilməməsini təmin etmək üçün süngər tortunu düzgün və bərabər şəkildə tort təbəqələrinə kəsmək lazımdır. Diş çubuqlarını dairəyə daxil edib kəsə bilərsiniz ki, kəsərkən bıçaq onlara toxunsun.3. Şərbətin düzgün hesablanması.
Biskvitin hopdurulması çox vacib bir addımdır. Tortu orta dərəcədə nəmli və şirəli etmək üçün nisbətlərə riayət etməlisiniz. 500 q hazır biskvit üçün hopdurma üçün 350 q şərbət lazımdır. Şirəli tortları sevənlər üçün şərbətin miqdarını artıra bilərsiniz, lakin yadda saxlamaq lazımdır ki, həddindən artıq yaş süngər tortu öz formasını yaxşı saxlamır və əgər siz hündür tort hazırlamağı planlaşdırırsınızsa, o, çökə bilər. Bir sprey şüşəsindən emprenye tətbiq etmək yaxşıdır, buna görə biskviti bərabər şəkildə doyuracaqdır.
4. Kremin nisbətini qoruyun.
Çox vaxt bir tort yığarkən düzgün miqdarda krem ilə problemlər yaranır. Ya bu azdır və tort quru və dadsız çıxır, ya da çox qalıb və tort təbəqələri arasında səxavətlə yayılıb, tortu çox yağlı və qalın edir. 1 kq ağırlığında bir süngər tortu üçün orta hesabla 1,2 kq krem tələb olunur. Kremin bərabər və eyni qalınlıqda düzülməsini təmin etmək üçün xəmir torbasından istifadə edin və kremi spiral şəklində yaymaq üçün istifadə edin.
5. Tortun hamarlanması.
Tortun formalaşmasının sondan əvvəlki mərhələsi hamarlamadır. İki mərhələdə həyata keçirilir. Əvvəlcə nazik təbəqə ilə krem çəkin və ən azı yarım saat soyuducuya qoyun. Bundan sonra, bir pasta spatula və ya spatula istifadə edərək, qalın bir krem qatını tətbiq edin və bir dairədə çevirərək istədiyiniz görünüşə düzəldin. Fırlanan stend çox kömək edir, lakin ucuz deyil, buna görə də tez-tez kulinariya cəsarətləri göstərməyənlər üçün adi əyiricidən istifadə edə bilərsiniz. Üzərinə bir qab qoysanız, onu hər tərəfə bükə bilərsiniz.
6. Dekorasiya.
Tortun hazırlanmasında son addım onun bəzəyidir. Tortu tam bərkidikdən sonra bəzəmək məsləhətdir. Dekorasiya təzə meyvələrdən ibarətdirsə, xidmət etməzdən əvvəl onu təşkil etmək yaxşıdır. Şokolad qlazurunun bərkiməsi üçün vaxt lazımdır, lakin karamel bəzəkləri, lolipop və ya beze soyuducuya qoyulmamalıdır, onlar axacaq və axacaq.Tortlar bişirmək asan iş deyil, amma sadə tövsiyələrə əməl etsəniz, nəticə şübhəsiz ki, sizi sevindirəcək və mütləq