Reseptlər

Toyuqun düzgün əridildin

Toyuq ətinin düzgün əriməsi yemək hazırlanmasının vacib mərhələsidir. Toyuq döşlərini və ya budlarını mikrodalğalı sobada, soyuducuda və ya suda təhlükəsiz şəkildə necə əridəcəyini öyrənin.

Ətin əriməsi bərabər bişməyi təmin edir. Dondurulmuş toyuqdan bişirmək sizi bişmiş çöldə və olmaya bilməyən bir mərkəzlə tərk edə bilər, yəni tərkibində zərərli bakteriyalar ola bilər.

Toyuq ətini əritməyin ən yaxşı yolu nədir?

Toyuq ətini əritmək üçün bir neçə qüsursuz yol var. Vaxt məhdud deyilsə, bir gecədə soyuducuda saxlaya bilərsiniz. Əks halda, toyuq ətini mikrodalğalı sobada və ya soyuq suyun altında əritmək daha sürətli seçimdir.

Bütün quşdan fərqli olaraq toyuq döşlərinin və budlarının əriməsinə əsaslanan təhlükəsiz üsulların seçimi üçün bu asan təlimatı izləyin .

Axar suyun altında iki toyuq döş filesi

Toyuq ətinizi təhlükəsiz şəkildə əritdikdən sonra ondan toyuq qızartması , toyuq qabığı , toyuq köriləri və s. o cümlədən bir sıra reseptlər hazırlamaq üçün istifadə edin. Bol ilham üçün toyuq reseptləri kolleksiyamıza baxın .

1. Toyuq ətini soyuducuda necə əritmək olar

Bir az daha uzun çəkə bilər, lakin toyuq ətinin soyuducuda əriməsi ən təhlükəsiz və ən çox tövsiyə edilən üsuldur . Bunu etmək istəyirsinizsə, əvvəlcədən planlaşdırdığınızdan əmin olun, toyuqunuzun nə qədər vaxt əridiyini qeyd edin.

  1. Toyuqunuzu böyük möhürlənmiş sendviç torbasına qoyun.
  2. Hər hansı şirələrin digər qidaya sızmasını və onu korlamasını dayandırmaq üçün dodaqlı boşqab və ya qabda oturun.
  3. Plitəni soyuducunun altındakı 450 qr üçün təxminən 5 saat, lakin ideal olaraq bir gecədə buraxın.

Bu üsulla əridildikdən sonra istifadə etməzdən əvvəl toyuqunuzu soyuducuda 24 saata qədər saxlaya bilərsiniz.

2. Toyuq ətini suda necə tez əritmək olar

Toyuq ətini soyuq suda əritmək ən sürətli və sadə üsuldur. Bir neçə vacib addımı yerinə yetirmək lazımdır:

  1. Toyuqunuzu möhürlənmiş sendviç torbasına qoyun ki, su içəri girməsin və toyuğun çirklənməsinə səbəb olmasın.
  2. Çantanı çox böyük qarışdırma qabına və ya təmiz yuyucu qaba qoyun.
  3. Kasanı soyuq su ilə doldurun və çantanı içinə batırın. Suyun soyuq olduğundan əmin olun – isti və ya isti sudan istifadə təhlükəlidir və quşlarda bakteriyaların çoxalmasına kömək edəcək.
  4. Hər 30 dəqiqədən bir suyu dəyişdirin.

Nə qədər toyuqdan istifadə etdiyinizdən asılı olaraq, toyuq müxtəlif vaxtlarda əriyəcək. Təxminən 500 q toyuqun əriməsi təxminən bir saat çəkəcək, lakin toyuq ətinizi yoxlayın və əgər bu müddətdən sonra əriməyibsə, üsulla davam edin. Toyuqu əridikdən dərhal sonra bişirin.

3. Mikrodalğalı sobada toyuq ətini necə əritmək olar

Toyuq ətini əritməyin məşhur yolu mikrodalğalı sobadan istifadə etməkdir, bu, tez və asandır . Mikrodalğalı sobada defrost edərkən xüsusilə diqqətli olmalısınız, çünki onu orada çox uzun müddət və ya yanlış rejimdə saxlamaq toyuqun yemək üçün təhlükəli olmasına səbəb ola bilər.

  1. Toyuq ətini mikrodalğalı sobaya qoyun (bir və ya iki ədəd) və hər dəfə bir dəqiqə defrost rejimindən istifadə edin.
  2. Toyuqun əriyib ərimədiyini qiymətləndirmək üçün onu yoxlamağa davam etdiyinizə əmin olun.

Xüsusilə diqqətli olun ki, toyuğun bişməyə başlamasını istəmirsinizsə, onu mikrodalğalı sobada çox uzun müddət saxlamayın. Yadda saxlayın ki, bu üsuldan istifadə edərkən toyuqunuzu buzları əridildikdən dərhal sonra bişirməlisiniz.

Toyuqun düzgün əridildiyini necə müəyyən etmək olar

Toyuqunuzun hərtərəfli əridiyini yoxlamaq üçün döş və ya budun ən qalın hissəsində kiçik bir yarıq kəsin. Barmağınızı daxil edin – ət yumşaq olmalıdır və buz kristalları qalmamalıdır. Buz kristallarını hiss edirsinizsə və ya ət bərkdirsə, defrost etməyə davam etməlisiniz.

Toyuq satay salatı

Əzilmiş toyuqları yenidən dondura bilərsinizmi?

Əgər toyuq ətini soyuducuda əritmisinizsə, əridikdən sonra 1-2 gün ərzində yenidən dondurmaq təhlükəsizdir. Ancaq bu, toyuqun keyfiyyətini poza bilər.

Mikrodalğalı sobada və ya soyuq suda əridilibsə, dərhal bişirilməli və yenidən dondurulmamalıdır.

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir