Tərkibi
1 xörək qaşığı bitki yağı
8 dərisiz, sümüksüz toyuq budu
8 dilim hisə verilmiş zolaqlı pastırma, böyük parçalara kəsilmiş
1 soğan, yarıya bölünmüş və dilimlənmişdir
250 q şampinonlar
bir ovuc kəklikotu budaqları
2 xörək qaşığı adi un
400 ml toyuq suyu
200 ml süd
500 q təzə qatıq pastası və ya dondurulmuş və əridilmiş.
1 yumurta, döyülmüş
ADDIM 1
Böyük bir yapışmayan tavada yağı qızdırın. Toyuq budlarını ədviyyat edin və qızılı rəngə qədər qızardın, bəzən çevirərək 5-8 dəqiqə. Tavanızın ölçüsündən asılı olaraq bunu iki partiyada etməlisiniz.
ADDIM 2
Toyuqu bir boşqaba qaldırın və tavaya donuz dilimlərini əlavə edin. Xırtıldayan qədər 5 dəqiqə qızardın. Soğanları, göbələkləri və kəklikotu budaqlarını əlavə edin, sonra soğanlar rənglənməyə başlayana qədər daha 3 dəqiqə yüksək istilikdə bişirin. Tavaya un əlavə edin və qarışdıraraq 1 dəqiqə bişirin.
ADDIM 3
Tavanı oddan çıxarın, tədricən toyuq bulyonunu, sonra südü əlavə edin, sonra yenidən tavaya toyuq əlavə edin.
ADDIM 4
Bir qaynadək gətirin, sonra 30 dəqiqə qaynatın. İçliyi geniş piroqun və ya çörək qabına (təqribən 20 x 30 sm) kənarı ilə qoyun və soyumağa buraxın.
ADDIM 5
Fırını 220C/200C ventilyator/qaz üçün əvvəlcədən qızdırın. 7. Unlu səthdə xəmiri iki £1 sikkə qalınlığında açın. Pasta qabının kənarı qədər geniş bir zolaq kəsin və bir az döyülmüş yumurta istifadə edərək, pasta qabının kənarına yapışdırın. Çırpılmış yumurta ilə fırçalayın, sonra xəmirin qalan hissəsini bir yayma sancağından istifadə edərək tortdan qaldırın. Kenarları barmaqlarınızla yumşaq bir şəkildə basın və iti bıçaqla kəsin.
ADDIM 6
Üzərini örtmək üçün yumurta yuyucu ilə yüngülcə fırçalayın, sonra 30 dəqiqə və ya şişmiş və dərin qızılı qəhvəyi olana qədər bişirin.