Tərkibi
- 50 q baget, kiçik parçalara kəsilir
- 2 xörək qaşığı kərə yağı, üstəgəl 1 xörək qaşığı əridilib
- 350 q spiral və ya digər qısa makaron
- 1 diş sarımsaq, incə doğranmışdır
- 1 çay qaşığı ingilis xardal tozu
- 3 xörək qaşığı adi un
- 500 ml tam süd
- 250 q vegetarian yetkin çedar, rəndələnmişdir
- 50 q parmesan (və ya vegetarian alternativi), qızardılmış
- ADDIM 1Sobanı 200C/180C ventilyatora/qaza qədər qızdırın 6. Baget dilimlərini çörək vərəqinin üzərinə yayın , ərinmiş kərə yağı ilə çiləyin və ədviyyat edin. Xırtıldayana qədər 6 dəqiqə bişirin, sonra kənara qoyun.
- ADDIM 2Pastanı paketdə göstəriləndən 2 dəqiqə az qaynadın, sonra süzün. Bu vaxt kərə yağı tavada əridin . Sarımsaq və ingilis xardal tozunu əlavə edin, 1 dəqiqə bişirin, sonra adi unu əlavə edin.
- ADDIM 31 dəqiqə daha bişirin, sonra südü yavaş-yavaş qarışdıraraq , topaqsız sous əldə edin. 5 dəqiqə qaynadın, qalınlaşana qədər hər zaman çırpın. İstidən götürün, sonra çedar və yarım parmezanı əlavə edin.
- ADDIM 4Pastanı və bir az ədviyyatı pendirli sousa qarışdırın. Böyük bir sobaya davamlı qaba və ya dörd ayrı qaba batırın.
- ADDIM 5Çörəyin və qalan parmezanın üzərinə səpin, sonra xırtıldayan və qızılı olana qədər 20 dəqiqə bişirin. Pişirmədən əvvəl dondurula bilər – bişirməzdən əvvəl yaxşıca əridin.