Tərkibi
- 2 banan
- 4 böyük çiyələk
- 100 q təbii qatıq
- 200 q tünd şokolad
- 1 osh qaşığı yüzlərlə və minlərlə
Sizə də lazım olacaq:
- 4 taxta çubuq
- ADDIM 1Bananları soyun və daha səliqəli olmasını istəyirsinizsə, uclarını kəsin. Sonra hər birini 4 bərabər ölçülü hissəyə doğrayın. Əvvəlcə hər bir lolly çubuğuna bir çiyələk keçirin, sonra banan parçalarına itələyin.
- ADDIM 2Bütün bananlarınız hazır olduqdan sonra onları soba nimçəsinə düzün və 1 saat dondurucuya qoyun.
- ADDIM 3Qatığı hündür bir stəkana və ya küpəyə qoyun, sonra hər bir bananı örtmək üçün qatığa batırın (çiyələklərdən qaçın), sonra yenidən dondurmaq üçün nimçəyə qoyun.
- ADDIM 4Mikrodalğalı sobada şokoladı 30 saniyə ərzində əridin (hər partlayışdan sonra qarışdırın), sonra bir fincana tökün. Hər bir banan popunun son hissəsini şokoladın içinə batırın, sonra yüzlərlə və minlərlə üzərinə səpin.
- ADDIM 5Şokolad demək olar ki, dərhal qurulmalıdır, lakin onları 1 həftəyə qədər xidmət etmək istəyənə qədər dondurucuda saxlaya bilərsiniz.