Tərkibi
- 300 q yerkökü , qabığı soyulmuş və uzunlamasına dilimlənmişdir
- 3 xörək qaşığı sızma zeytun yağı
- ½ çay qaşığı kimyon toxumu
- 1 limon , qabığı soyulmuş və suyu çəkilmiş
- ½ çay qaşığı bal
- ½ çay qaşığı tam taxıl xardal
- 250 q hazır mərcimək
- ¼ xiyar , doğranmışdır
- 80 q raket , yuyulur
- 1 avokado , dilimlənmiş
- 50 q feta , xırdalanmış
- ADDIM 1Sobanı 200C/180C ventilyatora/qaza qədər qızdırın. 6. Kökləri 1 xörək qaşığı yağa, zirə toxumlarına və bir az ədviyyata tökün. Soba tepsisine yayın və 30-35 dəqiqə kənarları yumşaq və kömürləşənə qədər qovurun.
- ADDIM 2Bu vaxt, qalan yağı, limon qabığını və şirəsini, bal və xardalı qarışdırın. Yerkökü bişdikdən sonra bütün qalan inqrediyentləri qarışdırın, sonra servis etmək üçün sarğı ilə atın.